Greenbookings

Veelgestelde vragen

Voor elk geboekt evenement bij een aangesloten locatie wordt minimaal 0,5 procent van het bedrag gebruikt om bomen te planten. Het totaalbedrag per geboekt evenement wordt ingevoerd in ons systeem, en het systeem berekent automatisch hoeveel bomen er worden geplant op basis van dit bedrag. Doe mee en dan gaan we samen de evenementensector helpen naar een duurzamere toekomst.

Nee, Greenbookings is geen direct boekingsplatform voor locaties. We moedigen echter duurzaamheid aan door u toegang te geven tot onze aangesloten locaties en door te klikken naar hun websites om daar uw boeking rechtstreeks te maken. Op deze manier kunt u evenementenlocaties selecteren die zich inzetten voor een groenere toekomst.

Greenbookings werkt samen met een groeiend netwerk van evenementen- en vergaderlocaties die zich inzetten voor duurzaamheid.

Daarnaast heeft Greenbookings acht founding partners die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van ons initiatief. Deze partners zijn Beeld & Geluid, Fokker Terminal, Van der Kroft Events, Worldmeetings, The Collector Hotel, Bourgonje, Objektiv & Floris en van Maurik Cateraars.

We hebben ook de steun van sponsoren, waaronder MRVO Accountancy en Easymeeting. Deze waardevolle partners en sponsoren maken het mogelijk om onze missie voor duurzaamheid in de evenementensector te realiseren.
De maandelijkse kosten worden gebruikt voor de overhead, zoals salariskosten, vervoerskosten, marketingkosten, en andere operationele uitgaven. Alles wat overblijft wordt opnieuw geïnvesteerd in de stichting om ons doel te realiseren, namelijk de evenementensector te helpen naar een duurzamere toekomst. Het is belangrijk op te merken dat we een stichting zonder winstoogmerk zijn en onze inkomsten inzetten om dit duurzame doel te bereiken.

Greenbookings werkt intensief samen met Stichting Life Terra. Al ruim 3 jaar zet deze stichting zich in voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden. Ze doet dit door in Nederland en in het buitenland bomen te planten en het onderhoud ervan te waarborgen.

Stichting Life Terra werkt samen met Europese partners en plant bomen zowel in Nederland als in projecten in heel Europa.

Greenbookings is een stichting zonder winstoogmerk die zich richt op duurzaamheid in de evenementensector. Graag verwijzen we je naar ons beleidsplan voor een verdere uitleg.

Op dit moment zijn er geen specifieke belastingvoordelen verbonden aan onze samenwerking. Echter, zijn er tal van voordelen voor een deelname, waaronder:

– Inzicht in ons spaarsysteem waarbij 0,5% van de lokale boeking automatisch wordt gespaard.
– Een persoonlijke pagina op de Greenbookings-website met informatie over je locatie, inclusief een link naar je website, foto’s en duurzame initiatieven.
– Mogelijkheid voor jou en je opdrachtgever om handmatig extra bomen aan te schaffen.
– Ontvangst van een compleet marketingpakket met deelnamecertificaten, logo’s, persberichten en mediakit, die je kunt gebruiken voor je eigen website en marketing om aan te tonen dat je deelneemt aan ons initiatief.
– Blijf op de hoogte van de laatste updates, tips en trends op het gebied van duurzaamheid.
– Deelname aan kwartaalbijeenkomsten om te netwerken en van andere deelnemende locaties te leren.
– Actieve betrokkenheid bij het zoeken naar andere duurzame oplossingen voor de eventbranche.

We streven er ook naar om in de toekomst een stichting met een ANBI-status te worden, hoewel dit op dit moment nog in ontwikkeling is.

Op dit moment focust Greenbookings voornamelijk op de Nederlandse markt, maar we staan open voor internationale samenwerkingen. Het planten van bomen gebeurt zowel in Nederland als in projecten verspreid over heel Europa.

Gezien de eenvoud van ons systeem, kan elke evenementenlocatie zich bij ons aansluiten. Hoewel we momenteel voornamelijk actief zijn op de Nederlandse markt, zijn we ook in gesprek met partijen die in het buitenland gevestigd zijn, maar dit is op dit moment nog in ontwikkeling.
Meld je aan via ons aanmeldformulier, en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je vragen te beantwoorden. Het aanmelden verplicht je nog tot niets, dus je kunt je altijd aanmelden.
Het aantal geplante bomen varieert en is afhankelijk van het totaalbedrag van het geboekte evenement. Van elke boeking gaat minimaal 0,5% naar het planten van bomen, dus de exacte bijdrage hangt af van de grootte van het evenement.
Bij elke evenement ontvangt de organisator een certificaat met daarop het aantal geplande bomen die tijdens het evenement zijn gespaard. Als organisator kan je dit resultaat delen met je bezoekers.

Dan worden er geen bomen gespaard en ontvang je als locatie geen factuur.

In principe zijn alle locaties welkom. Hoe meer bomen we samen planten hoe beter
Jazeker, er zijn verschillende mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Het doel is om de volledige 0,5% te gebruiken voor het planten van bomen. Graag verwijzen we je naar ons beleidsplan voor een verdere uitleg.

Ons systeem houdt automatisch bij wat het bedrag is dat er per locatie wordt gespaard voor het planten van bomen. Greenbookings stuurt per kwartaal achteraf een factuur die binnen 14 dagen betaald dient te worden.