Waarom?

In de evenementen- en vergadersector is een groeiende behoefte aan MVO. Bedrijven letten bij het boeken van een locatie op de maatschappelijke impact daarvan en willen dat locaties daarin hun verantwoordelijkheid nemen. Daarnaast stimuleert de overheid MVO en staat 2023 in het teken van duurzame evenementen.

Partner van Trees for All

Greenbookings werkt intensief samen met Trees for All. Deze stichting bestaat al ruim 20 jaar en plant bossen in Nederland en in het buitenland voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden. Stichting Trees for all beschikt over het CBF certificaat. Dit certificaat erkent dat Stichting Trees for All een goed doel is en aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Zo plant de stichting niet alleen bomen maar waarborgt de stichting ook het onderhoud van de bomen. Het planten van bomen is namelijk één ding maar het onderhouden van bomen is net zo belangrijk.

Ons doel

Wij willen de evenementen- en vergaderbranche in Nederland blijvend verduurzamen. Ons doel is de komende jaren te groeien en samen met onze aangesloten locaties vanaf 2026 minimaal 250.000 bomen per jaar te planten.

De noodzaak

Meer dan 2% van alle CO2 uitstoot op aarde wordt veroorzaakt door eventindustrie plus de hieraan verbonden reisbewegingen, diensten en leveringen.

Gelukkig zijn er steeds meer locaties die hun gasten en boekers op een laagdrempelige en transparante manier de mogelijkheid bieden (een deel van) deze CO2 uitstoot te compenseren. Dit is een mooie ontwikkeling, omdat hier zeker in de wereld  post-COVID-19, steeds meer behoefte aan is.